Συνέδριο Θήρας Ανακοίνωση Νο 2   –   20.7.21

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

20/7/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2

    Ευχαρίστως ανακοινώνεται ότι το επιστημονικό συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΕΡΙΕ) & το ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ με θέμα «Σαντορίνη και Ρωσία», Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στα Φηρά Σαντορίνης, έχει καταχωρηθεί στον επίσημο Κατάλογο Εκδηλώσεων για το «2021, Έτος Ιστορίας Ελλάδας και Ρωσίας» Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (ΥΠΕΞ), ο οποίος επισημοποιήθηκε πρόσφατα από την κοινή Επιτροπή Εορτασμών Ελλάδας και Ρωσίας, με λαμπρή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή της Αθήνας.

   Παρουσία υπουργών και λοιπών επισήμων, επιβεβαιώθηκε η σημασία της Επετείου για να αναδειχθούν οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών.

   Ευχαριστούμε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και ιδιαιτέρως τον πρέσβη ε.τ. κύριο Ηλία Κλή, εκπρόσωπο της Επιτροπής της Επετείου, για την τιμή, η οποία αποδόθηκε στις προσπάθειές μας να συνεισφέρομε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των επιστημονικών σχέσεων των δύο φίλων χωρών.                                                                                         

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Συμπρόεδροι:  Αντώνιος  Σιγάλας,  Δήμαρχος Θήρας  – Δρ. Δ. Μονιούδη-Γαβαλά, Πρόεδρος ΚΕΡΙΕ, καθηγήτρια ιστορίας αρχιτεκτονικής παν Πατρών.
Τα μέλη:  Σοφία Κίτσου, Αντιδήμαρχος Δ. Θήρας, δικηγόρος,
Πάνος  Στάμου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΡΙΕ, Δρ. Ιστορίας Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών
Υποστράτηγος ε.α.  Ν. Κ. Κουρκουμέλης,  Δρ. Ιστορίας Παν. Ιωαννίνων
Εμμανουήλ  Λιγνός, Νομικός, δημοσιογράφος,
Στέλιος Μουζάκης, Πολ. Μηχανικός, Ερευνητής Ιστορίας Πολιτισμών
Ιωσήφ Πέρρος, Mcs  και Υποψ. Δρ. Ιστορίας-Λαογραφίας ΕΚΠΑ.